STICHTING HANDJES WASSEN

Stichting Handjes Wassen is een initiatief om goede hygiëne bij kinderen te stimuleren. Het is ontstaan vanuit de noodzakelijke extra hygiëne in de vorm van 20 seconden handen wassen door het coronavirus. Inmiddels is het uitgegroeid tot een blijvende stichting met een bredere doelstelling.

Als de coronamaatregelen straks over zijn, blijft hygiëne belangrijk. Daarom zal handjeswassen.nl actief blijven. We willen een blijvende hulp zijn voor ouders, verzorgers, scholen, BSO’s en kinderopvang.

Wilt u op de hoogte blijven hoe? Schrijf u hier dan in voor de nieuwsbrief. 

HET DOEL

De Stichting Handjes Wassen heeft als doel het geven van voorlichting over hygiëne aan kinderen in het bijzonder.

Hygiëne moet overal!

Door het coronavirus is de noodzaak van hygiëne sterk benadrukt. Het zou mooi zijn als we dat kunnen vasthouden. Wereldwijd is slechte hygiëne namelijk een van de belangrijkste doodsoorzaken van kinderen, ook als er geen coronavirus is. In arme landen, oorlogs- en rampgebieden en in vluchtelingenkampen zijn de omstandigheden meestal zo slecht dat er nauwelijks sprake is van enige hygiëne. Daar willen we niet alleen blijvend aandacht voor; we willen graag ook iets doen.

Voorlichting helpt echt!

Voorlichting over hygiëne op scholen, in kerken, tempels maar ook in ziekenhuizen, doktersposten en buurthuizen, is van groot belang. Want wat je niet weet, kun je ook niet toepassen. Daarom wil stichting Handjes Wassen helpen met voorlichting. Nu eerst hier in Nederland, maar straks ook op andere plaatsen in de wereld waar het nodig is.

In 10 dagen tijd

De Stichting is het gevolg van een initiatief van Boudewijn Roest, die in 10 dagen tijd samen met een groep van enthousiaste topondernemers inhoud heeft gegeven aan Handjes Wassen en de helden Drup en Zepi.

“Het begon als een hersenspinsel en in een paar dagen tijd zaten we met 9 man, dag en nacht, aan dit plan te werken.”

Het top team

Als je binnen zo’n korte tijd, samen zoiets moois weet te creëren, dan moet je wel een topteam vormen. En dat zijn ze. Stuk voor stuk professionals in hun vakgebied. Niet alleen creatief, maar ook snel kunnen schakelen en hard kunnen werken. Dat maakt ze stuk voor stuk toppers van deze stichting! 

Art direction

Linda van Zijp

StudioLin

Muziek/tekst

Maurien den Engelsman

Maurien den Engelsman

Clip / Animatie

Edgar Wurfbain

Starsound productions

Teksten website

Robbert Boonk

Tulip Strategy

Website

Dirk Veefkind

Thriddle

Juridisch

Mathijs Arts

La Gro Geelkerken Advocaten

Social media

Wendy Buiter

Avenue de l’élégance

 

Notaris

Lisanne Vissers

BarentsKrans

Heel veel dank aan:

Floreline, Aimelinne, Josefien, Yara, Ruben, Sterre Loise, Isabel, Philip, Isabella, Compananny, Ishae, Milene, Myrna, Rabobank, Anouk, Herbert, Maysa, Aryana, Eva, Carlijn, Henriette, Richard, Guyenne, Frans en Martijn.

Heb je goede ideeën, laat ze dan weten!