DOE MEE!

Hygiëne is belangrijk, voor groot en klein. Zeker in deze tijd waarin we nu leven, met het Corona-virus.
Deze website is speciaal voor kinderen (van 3 tot 7 jaar) ontwikkeld. Door van ‘handjes wassen’ iets leuks te maken geloven wij dat ze spelenderwijs deze goede gewoonte makkelijker aanleren. Door het liedje, de video en knutselwerkjes leren ze dit van hun nieuwe helden, Drup en Zepi.

ONZE HELDEN

Drup en Zepi zijn twee helden, die tot leven zijn gekomen. Drup en Zepi zijn dan ook de hoofdrolspelers van deze hele campagne. Zij helpen de kinderen bij het handenwassen en spelen mee in het liedje en in de video. Zo leren de kinderen spelenderwijs dat hygiëne niet alleen moet, maar ook leuk kan zijn. Deze campagne wordt ondersteund door allerlei leuk speel en knutsel materiaal.

MATERIAAL

Om het u als ouder, leerkracht of begeleider makkelijk te maken is veel materiaal te downloaden. Natuurlijk de poster die u boven of naast de wasbak kunt hangen. Maar ook kleurplaten en ander spelmateriaal. Het liedje en de video mag u downloaden om te gebruiken met de kinderen. Misschien bent u zelf wel muzikaal? Dan staat speciaal voor u de bladmuziek en de tekst van het liedje klaar om te downloaden.

POSTER

Het belangrijkste: De poster van handjes wassen. Download de poster, print hem zo groot mogelijk uit en hang hem waar de kinderen hem goed kunnen zien tijdens het handjes wassen. Als er handjes worden gewassen horen Drup en Zepi er voortaan bij.

U KUNT OOK MEE DOEN

Breng Drup en Zepi tot leven door uw uitvoering van het liedje, eventueel met een leuk dansje te delen via Instagram. Gebruik dan #Handjeswassen en de link @handjeswassen.nl

Tekeningen, knutsels en allerlei andere leuk ideeën kunt u daar ook met ons en alle andere kinderen delen.

Heeft u vragen, neem dan contact met ons op.